nyatr3

Information från SKK

"Vid det extra telefonmöte som SKK Centralstyrelse höll igår kväll togs nedanstående uttalande som påverkar verksamheten i alla klubbar i SKK-organisationen.

Uttalandet kommer att publiceras på skk.se inom kort samt även spridas i SKKs andra kommunikationskanaler.

Jag vill uppmana er  att sprida informationen vidare inom era respektive organisationer.

CS uttalar att ingen klubborganiserad verksamhet ska genomföras av någon klubb inom SKK-organisationen.

Enda undantaget från detta är verksamhet där högst tio personer samtidigt förväntas befinna sig på samma plats utomhus och där de närvarande personerna inte har rest dit från andra delar av landet eller utlandet.

Detta gäller från och med nu till och med 31 maj 2020. Beslutet kan vid behov förlängas.

Med klubborganiserad verksamhet avses all form av tävlingsverksamhet, utbildning, träffar, promenader och liknande.

 


 

Nytt från SKK ang. Coronaviruset

Bästa medlemmar, 
Som alla känner till befinner vi oss i en svår situation med den nya coronavirusepidemin som drabbar Sverige och resten av världen. De flesta av oss har lyckligtvis aldrig varit med om en liknande situation och detta är något vi aldrig tidigare har upplevt i hundvärlden. 

Osäkra tider ger upphov till många frågor och kan skapa stor oro. Sanningen är tyvärr att ingen ännu kan veta hur den närmaste tiden kommer att se ut och hur länge vi kommer att leva med konsekvenserna av den här epidemin. Men som medlemmar i en av Sveriges största ideella organisationer måste vi göra allt vi kan för att motverka spridningen av covid-19 och skydda varandra och de som är mest utsatta. 

Inom Svenska Kennelklubben förenas vi av vår kärlek till hunden. Det som kanske kan ge en liten tröst i detta är att ingenting tyder på att vi smittas av våra hundar eller att de smittas av oss. Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, håller oss uppdaterade om smittorisken mellan djur och människa. Mer information hittar ni på deras webbplats. 

Men epidemin påverkar oss som hundägare och våra hundar. Vi kan inte ställa ut våra hundar eller delta på prov och tävlingar som vi planerat, och många, inte bara stora, utan också små hundaktiviteter är inställda. Många av våra medlemmar kan sakna den känsla av gemenskap och samhörighet som ett aktivt hundliv ger. Det får också konsekvenser för de hundar som vi på olika sätt tänkt meritera, men som nu inte kan visas eller tävla. 

Inställda arrangemang påverkar såväl SKKs som våra klubbars ekonomi. Den enskilde medlemmen som har anmält och betalat för att ställa ut och tävla med sina hundar påverkas givetvis också. SKK ställer in arrangemang med hänvisning till force majeure, det innebär att eventuella anmälningsavgifter inte behöver betalas tillbaka. Men vi har också varit tydliga med att rekommendera att betala tillbaka den del av avgiften som blir kvar efter att de faktiska kostnaderna för ett arrangemang har tagits bort. Det rör sig om fasta kostnader som lokalhyror, biljetter för funktionärer som inte går att få tillbaka, hotellbokningar eller kostnader för betalningstransaktioner med mera. 

Det är naturligtvis inte meningen att arrangören ska göra en vinst på ett inställt arrangemang, men inte heller behöva riskera ett underskott som kan äventyra framtida verksamhet. Målet är att vi så snart som möjligt åter ska kunna arrangera evenemang som våra medlemmar och deras hundar har glädje och nytta av. 

Det viktiga nu är att vi alla följer våra myndigheters råd om hur vi ska agera för att motverka smittspridning. Folkhälsomyndighetens allmänna rekommendationer hittar ni här. 

Under en tid framöver kommer många av oss behöva fundera på hur vi lever våra liv och kanske hitta nya sätt att ha trevligt tillsammans med våra hundar. Det finns fortfarande möjligheter att i mindre omfattning delta i prov och tester med ett begränsat antal hundar och deras friska ägare. Kanske kan man också själv stämma träff med sina träningskamrater vare sig det gäller ringträning, bruksträning eller träning i allmänna hundsporter. 

Enligt Folkhälsomyndigheten är risken för smittspridning mindre vid utomhusevenemang än inomhus. Lyckligtvis går vi mot ljusare tider och möjligheterna att mötas utomhus blir större. 

Oavsett hur vi samlas kring vårt gemensamma intresse är det viktigt att vi följer de rekommendationer som finns för hur vi ska agera. Ska man samlas fler än några få personer är det viktigt att man gör en riskbedömning avseende eventuell smitta. Folkhälsomyndigheten har tagit fram ett riskbedömningsverktyg som kan vara till hjälp. Det hittar ni här. 

Jag gissar att många av oss som nu jobbar hemifrån har en hund som vilar vid våra fötter. Ett litet ljus i den rådande situationen då många arbetar hemifrån eller är isolerade av andra skäl är att vi får mer tid att umgås med våra hundar. Den närhet och värme de dagligen ger oss är ovärderlig i tider som dessa. 

Ta hand om er, era nära och era hundar!

Pekka Olson
Ordförande, Svenska Kennelklubben

 

Mer information på webben 
SKKs centralstyrelse och kansliets ledningsgrupp följer noga utvecklingen kring covid-19 och kommer att ta nya beslut när behov uppstår. Den senaste information hittar ni på vår webbplats.

 


 

Sydskånska kennelklubben

VIKTIGT!

Information från Sydskånska Kennelklubben.
Malmö Internationella hundutställning ingår tyvärr i den kategori av sammankomster som för tillfället inte är tillåtna och tvingas därför att ställa in Årets utställning.
Ni hittar mer information på Sydskånska kennelklubbens sida.
 

Beslut från SKK

Fr.o.m nu kommer inte våra protokoll från WA att publiceras på direkt hemsidan. (Beslut från SKK!) 
För er som ändå vill läsa WestieAlliansens protokoll behöver ni registrera er på webbsidan och 
skaffa ett login. 
Login hittar ni i menyn under "Kontakt/Login" där loggar ni in eller registrerar er.

Välkomna till WestieAlliansen

Söker du information om rasen West Highland White Terrier? Då har du hamnat rätt. Här kan du finna all den information du behöver och även kontakter inom klubben, uppfödare och styrelsemedlemmar och mycket mer. Stöd klubben som arbetar för denna ljuvliga ras genom ditt medlemskap.

 

Välkommen till vår gemenskap!


Maila gärna i din finaste Westiebild till webmaster så lägger vi upp den i bildspelet här på framsidan.
Helst liggande bilder då de är lättare att beskära.

Välkommen till

WestieAlliansens Officiella Utställning

12 juli 2020

Tyringe Kurhotell i Hässleholm, Skåne

Kurhotellet 3 Small

Inbäddat i en vacker bokskog ligger Tyringe Kurhotell, en plats historiskt känt för sin helande kraft. På gångavstånd från hotellet ligger en stor gräsplan, där vi skall hålla till under vår utställningsdag.

Vägbeskrivning skickas ut i samband med tävlingsinformationen.

Boende

Rum finns reserverade för WestieAlliansens räkning på Tyringe Kurhotell,

byggklart 1905. Hotellet är renoverat många gånger sen dess men har fortfarande spår av sin mäktiga byggnadsstil från den tiden.

Vill du komma tidigare eller stanna längre är detta inget problem.

Ring och boka på telefon 0451-577 70 eller på info@kurhotell.se och ange kod ”WestieAlliansen. Sista bokningsdag den 8 juni.

Det finns även möjlighet att parkera husbilar på en av hotellets parkerings-platser (bokas via hotellet, först till kvarn) OBS! ström måste beställas i samband med bokningen.

För er som önskar finns det campingplatser en bit utanför samhället.

Lunch

Finns reserverat till oss på Kurhotellet till en kostnad av 125:- på utställningsdagen. Kaffeservering kommer att finnas på utställningsplatsen under dagen.

Middag

På lördagskvällen den 11 juli serveras middagen i en av Kurhotellets vackra matsalar. Middagen består av 2 rätter, bordsvattenvatten samt kaffe á 325:-. Möjlighet att köpa till öl, vin eller annan måltidsdryck finns.

Anmälan till middagen görs online här...

 

Ange även ev allergier eller specialkost.

OBS! Betalningen av middagen skall göras i förskott till WestieAlliansens bankgiro 5332-0123 eller SWISH 1236190722 senast 8 juni.

Klasser och anmälningsavgifter

Valpar 4 – 6 mån samt 6 – 9 mån 225:-

Junior 9 – 18 mån 325:-

Unghund 15 – 24 mån 325:-

Öppen klass 15 mån 325:-

Championklass 325:-

Veteranklass 8 år 250:-

Nybörjarklass 250:-


Mängdrabatt: Halva priset på var 3:dje hund med samma ägare.

(Gäller inte valpar och veteraner.)

 

PM skickas ut ca 1 vecka före utställning.

Anmälan till utställningen görs online här...

 

Nummerlappar lämnas ut i sekretariatet på utställningsplatsen.

 

Anmälningstiden utgår den 8 juni 2017

Anmälningsavgiften ska då vara betald till WestieAlliansens 

bankgiro 5332-0123 eller SWISH 1236190722..

 

Vid stort deltagande döms valpar och nybörjare av reservdomare.

Domare

Sheril Goodwin, England

Information

Cathy Wendt Magnusson, utställningsansvarig och kassör, mobil: 0768-58 31 30.

Iréne Eklund mobil 0705-25 16 48

 

OBS!

Vi tar gärna emot priser till lotteri. Meddela till utställningskommittén vad du önskar skänka.

utstallning@westiealliansen.se

 

Hjärtligt välkomna till att umgås och ha en trevlig westiehelg tillsammans!

 

Domarpresentation

l was introduced to the WHWT in the very early 70’s. My boss at the time had 2 working ones and l was intrigued by their spirit and hunting ability .
It would be in 1983 before l brought my first, a bitch with a super straight pure white coat. She was a Alfa dog in the kennels, in total control of all my other dogs but she was never to be a show dog.(she died age 17 years old chasing rabbits to the very end).

l had decided to approach the Lasara kennels. I brought a super pretty bitch who was mated three times to three different dogs, Birkfell , Cregneash and Famecheck was introduced. These dogs worked well with the Lasara lines. 
It was from this girl and these stud dogs my breeding line began. I was very lucky, l never had health issues or any bad skins.

I enjoyed exhibiting at local shows with some small success but the constant coat work, exhibiting other breeds, running a successful grooming business and a family was to much and I could never bring myself to clip them so all were hand strip. I did however stop exhibiting them.

My line was established but while l was breeding the correct size as per the breed standard l decided to ”go out” with my reeding occasionally and use a bigger dog. I started to see the occasional soft coat in some of my pups which while they looked great for pets l did not want. Some were getting to big, to long ... not what l wanted either.

The Birkfell, the Lasara, the Cregneash, Famecheck kennels had now all but gone. I decided l would breed my last litter and that was some five years ago. I was a member of the of England WHWT club for many years and eventually l was invited to award CC in the breed.

I have judged now at championship level three times. I award CC in eight other terrier breeds (three others pending). l am also a terrier group judge in the U.K. And have judged the group over seas. The WHWT still tugs at my heart. Still brings a smile to my face when l see one.

l am very much looking forward to judging your dogs and l thank you all for this great honour.

Remember that no matter what your placements at the show, you are still taking home with you the best dog.

DomareWN

Regards 
Sherril Goodwin, England

Årets Westie

GRATTIS  

ÅRETS WESTIE

(som i år blev delad förstaplats)

Jazzing Buddy Holly & Posh Precious 

 

Daisy

Posh Precious / Läs mer om Posh Precious


ÅRETS UPPFÖDARE

Kennel Jazzing


 

Årets Veteran 2019

Nu har årets veteran 2019 usetts.

Klicka här för mer info...


 

Slider