nyatr3

Utfodringen är en viktig del av westiens skötsel
Vita hundar är ofta känsliga när det gäller matens sammansättning. Alla seriösa uppfödare lämnar med en utförlig matlista när man köper en valp. Denna matlista bör följas. Tänk på att uppfödaren har erfarenhet av vilken kost som valparna mår bra av.

Får valpen matsmältningsproblem, klåda eller eksem, så rådgör genast med uppfödaren om eventuellt ändring av kosten och/eller vidare konsultation med veterinär.

Det är direkt förkastligt att ge hunden kända allergiframkallande födoämnen som choklad, ost, torkad fisk, havre samt alltför mycket protein (kött). Som godis använder man med fördel det torrfoder, som uppfödaren rekommenderar. Se till att din hund är i lagom hull.

Det passar en levnadsglad westie illa att släpa på extra kilon. Det är ingen konst att hålla en hund, som får en rätt sammansatt kost, i lagom hull. Värre är det med hushållsgrisarna som får en godbit då och då och vant sig vid att tigga. Det är svårt att motstå bedjande hundögon, tänk på det redan när valpen kommer till huset.