Warning: Use of undefined constant TCK_ARTICLE_TOOLS_ICON_SHOW_TEXT - assumed 'TCK_ARTICLE_TOOLS_ICON_SHOW_TEXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/westieal/public_html/templates/westiealliansen62/html/layouts/joomla/content/icons/print_screen.php on line 22
Skriv ut

GDPR är den nya dataskyddsförordningen som trätt i kraft den 25 maj. Hur påverkar den vår rasklubb?

WestieAlliansen (WA) värnar om medlemmarna och uppfödarnas integritet och är därför mycket varsamma med personuppgifterna.

Vårt medlemsregister sköts av Svenska Kennelklubben och vi har upprättat ett personuppgiftsbiträdesavtal mellan SKK och WA. Avtalet innebär att biträdet (SKK) behandlar Klubbens medlemsregister i enlighet med vad som stadgas i dataskyddsförordningen.

Det finns dock vissa register och handlingar som skötts av rasklubben (WA) själva, såsom Uppfödarlistan samt Trimlistan. För att få stå på Uppfödarlistan måste vissa kriterier uppnås och uppfödaren själv lämnar in de uppgifter som behövs för att ge korrekt information till de som är intresserade, valpköpare samt blivande valpköpare.

Vad innebär den nya lagen för dig som uppfödare? Alla köp- och foderavtal bör arkiveras som tidigare. Tänker du använda personuppgifterna från avtalet för att registrera ett års gåvo-medlemskap i WestieAlliansen till din valpköpare, ska köparen informeras om detta och ge sitt samtycke, helst skriftligt. Detta behandlas därefter av WA, som i sin tur anmäler detta till SKK och till vår medlemstidning WestieNytt.

Det vi arbetar efter är att:

Om du nu inte vill, att vi sparar dina uppgifter på någon av listorna etc, uppmanar vi dig att kontakta kDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så tar vi bort dem åt dig.

Läs även på SKK:s hemsida om GDPR och Datainspektionen.

Juni 2018
WestieAlliansens Huvudstyrelse